Inspiratie voor effectieve e-mail campagnes

Voorbeelden van e-mail campagnes

Stuur altijd de juiste boodschap, op het juiste moment naar de juiste persoon met automatische e-mail campagnes. Om je te helpen bij het bedenken en inrichten van e-mail campagnes vind je hieronder een aantal voorbeeldcampagnes die iedere organisatie kan inzetten.

Welkomstcampagne

Wil je bij nieuwe nieuwsbriefabonnees onder de aandacht blijven? Bedenk dan een welkomstcampagne die past bij jouw organisatie. Inspiratie voor de inhoud van deze mails:

  • mail 1: speciale welkomstaanbieding
  • mail 2: profielverrijking
  • mail 3: gratis tips aansluitend op de profielverrijkingsmail

Je kunt de welkomstcampagne zo lang maken als je zelf wilt. Vaak zie je dat 3-5 mails gebruikt worden. Daarna ontvangen de abonnees de reguliere nieuwsbrief.

welkomstcampagne.png

Verjaardagscampagne

Een andere effectieve e-mail campagne is de verjaardagscampagne. Actieve kortingshoppers verwachten dit zelfs bij een webshop. Maar ook voor andere organisaties kan deze campagne succesvol ingezet worden. Zo kun je als organisatie de insteek nemen om korting te geven op producten en/of diensten waarmee de jarige kan trakteren. Of je kunt de viering van de klantrelatie nemen als uitgangspunt. “Bedankt dat je al 2 jaar onze nieuwsbrief leest”.

verjaardagscampagne.png