ARCHIEF

E-mail marketing is onmisbaar voor uitgevers

21 oktober 2014 om 14:55 // Gepost door Mark van den Berg
Reacties (0)

Veel uitgevers van magazines worstelen met nieuwe verdienmodellen en dalende oplagecijfers. Betalen voor content is niet meer zo populair nu veel van die content ook gratis online te vinden is. Bovendien is content daardoor altijd en overal beschikbaar en een magazine is dat niet. Betekent dit het einde van het tijdschrifttijdperk? Nee, vooralsnog niet. Uitgevers moeten buiten hun gebaande paden gaan en op zoek naar nieuwe manieren om hun lezers en abonnees te blijven bedienen en gebonden te houden.


AB Testen met basismotivatoren

16 oktober 2014 om 16:25 // Gepost door Hendrik Westerhuis
Reacties (0)

Angst, hebzucht, status en ontplooiing zijn de vier basismotivatoren die marketeers inzetten om hun producten en diensten aan de man te brengen. Renault prijst zijn elektrische auto niet voor niets aan met ‘Voordelig zakelijk elektrisch rijden’ en ‘Elektrisch veel voordeel tot € 12.500, profiteer nu!’. De marketeers bij Renault weten drommelsgoed dat inspelen op ‘hebzucht’ goed werkt. Maar wie weet: misschien werkt inspelen op ‘angst’ ook wel. Een AB test helpt je verder.


AB Testen in e-mail nieuwsbrieven

09 oktober 2014 om 12:00 // Gepost door Paul Neuteboom
Reacties (0)

AB testen is de eenvoudigste manier om snel meer succes te halen uit e-mail marketing. In een handomdraai test je of onderwerpregel A of B beter scoort. Of welke call-to-action het beste werkt in een bepaalde doelgroep. Ook bij Blinker AB testen we onze e-mailings. Sterker nog: het is op de marketingafdeling zelfs verplicht om minimaal een AB test van de onderwerpregel te doen bij elke e-mailing. In deze blog tonen we je graag één van de testen uit 2013 ter lering ende vermaeck.


Succesvol starten met AB testen

30 september 2014 om 16:00 // Gepost door Paul Neuteboom en Hendrik Westerhuis
Reacties (0)

Met een AB test krijg je informatie over het effect van een A-variant en een B-variant. En je kunt het zo gek niet verzinnen of ’t valt te testen. Er zijn zelfs AB testen opgezet om het effect van verschillende lettertypes te testen, om te kijken of een call-to-action met ‘mijn aanbieding’ beter scoorde dan ‘uw aanbieding’ et cetera. Soms worden kleine verschillen getest, soms grote. Maar welke stappen moet je zetten om AB testen succesvol te maken?


C’est le ton qui fait la musique

15 september 2014 om 00:00 // Gepost door Hendrik Westerhuis
Reacties (0)

In het Nederlands vertalen we dit vaak met: het maakt niet uit wat je zegt, maar hoe je ’t zegt. Zo’n vertaling mag misschien juist zijn, maar de uitdrukking in het Frans is veel mooier. In de musique is het belangrijk om na te denken over maat, ritme en tempo, maar in schrijven zijn we al lang blij ‘als ’t op papier staat’. Jammer, want een tekst in een mooi ritme en in een goedgekozen klankkleur scoort beter. Zeker in marketing.


Welkomstmail: Hoe begroet jij nieuwe abonnees?

29 augustus 2014 om 11:55 // Gepost door Hendrik Westerhuis
Reacties (0)

Stel: er staat een potentiële klant op de stoep van je organisatie. Hij belt aan en jij doet open. En dan? Wat zou jezelf verwachten als je op die bel drukt? Op z’n minst een vriendelijk ‘hallo’, misschien zelfs een handdruk en zeker een glimlach. Je wilt niet alleen welkom worden geheten, maar je wilt je bovenal welkom voelen. Wat je zeker niet verwacht, is alleen een opmerking als ‘dank dat je hebt aangebeld’. Dat zou toch een beetje karig zijn. Of niet soms?


E-mail marketing blijft het marketingkanaal met de hoogste ROI

25 augustus 2014 om 15:45 // Gepost door Paul Neuteboom
Reacties (0)

Marketeers hebben het maar druk vandaag de dag. Dat zinnetje lees je heel vaak als je in de blogosphere rondtoert. Is het waar? Natuurlijk is het waar! Al die oude en nieuwe marketingkanalen waaruit je kunt, nee waaruit je moet, kiezen. Daarom in deze blogpost een overzicht van drie recente onderzoeken waaruit blijkt dat e-mailmarketing nog steeds aan de top van de marketing foodchain staat.


Hoe werkwoorden van perceptie je lezer verleiden

06 augustus 2014 om 16:25 // Gepost door Hendrik Westerhuis
Reacties (1)

Soms roept mijn collega Paul: hoe kan ’t toch dat die Amerikanen altijd zo leuk schrijven en dat wij Hollanders vaak van die saaie teksten produceren? Tja, zoveel antwoorden dat je de bomen én het bos niet meer ziet. Talen zijn nu eenmaal verschillend, schrijfonderwijs is verschillend, gebruik is anders, cultuur is anders, gevoel is anders. Alles is anders. Maar met en beetje analyse kunnen we misschien toch iets leren van de Amerikaanse schrijfstijl.


Van email marketing naar marketing automation

11 juli 2014 om 12:10 // Gepost door Paul Neuteboom
Reacties (0)

Eind juni lanceerde Blinker zijn nieuwste eGuide ‘Van e-mail marketing naar marketing automation’. Het is the next big step in e-mail marketing: de overstap naar een softwaretool die zo’n beetje alles mogelijk maakt. De inrichting van volledig automatische campagnes, lead scoring, marketing analytics, lead nurturing… met marketing automation kan ‘t allemaal.


Thats a fact: Eerste commerciële email verzonden in 1978

18 juni 2014 om 09:02 // Gepost door Paul Neuteboom
Reacties (0)

Toen Gary Thuerk op 1 mei 1978 op de verzendknop drukte, wist hij al dat zijn e-mailbericht voor enige opschudding zou zorgen. Maar de reactie vanuit het “Internet” bleek nog steviger dan gedacht. Dit was niet alleen het eerste commerciële bericht ooit verzonden, maar ook de eerste SPAM.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 .. 15 16 17 > >>
Contact met Blinker.

Blinker BV
Boris Pasternaklaan 16
2719 DA Zoetermeer

Verkoop: 079-363 70 60
Support: 079-363 70 62
E-mail: info@blinker.nl

Google+ linkedin facebook twitter mail
DDMA logo Deloitte logo Emerce logo